HUPX

Energy Business Motion

Híreink


Elérhető a HUPX másnapi piacának november havi riportja

Elérhető a HUPX másnapi piacának november havi riportja


Az egységes napon belüli piac-összekapcsolás második hulláma sikeresen megvalósult

Az európai egységes napon belüli piac-összekapcsolásban (Single Intraday Coupling – SIDC) résztvevő felek megerősítik, hogy a földrajzi kiterjesztés, az úgynevezett „második hullám” sikeresen megvalósult. Jelentősen megnövekedett kereskedett mennyiségekről számoltak be abból a hét országból, amelyek a múlt héten csatlakoztak a piac-integrációs projekthez. A pán-európai kereskedelem így már 21 országban működik az egységes napon belüli piac-összekapcsolás keretében. A rendszer a bővítést követ...


A HUPX Zrt. határozatlan időre szóló NEMO kijelölést szerzett

Örömmel értesítjük minden partnerünket, hogy a HUPX Zrt. 2019. november 12-én határozatlan időre szóló NEMO (Nominated Electricity Market Operator – Kijelölt Villamosenergia-piac Működtető) kijelölést szerzett a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH).


Sikeresen csatlakozott az XBID projekthez a HUPX és a MAVIR

November 19-én a HUPX és a MAVIR sikeresen csatlakozott az XBID-hez, az Egységes Európai Piacösszekapocsolási megoldáshoz. Magyarország a bővítés második hullámában, hat másik országgal közösen integrálódott a piacösszekapcsolásba, a már résztvevő további tizennégy ország mellé. Az összekapcsolás egy további fontos lépést jelent az egységes integrált európai napon belüli piac felé.