HUPX

Energy Business Motion

Híreink


Elérhető a HUPX másnapi piacának július havi riportja

Elérhető a HUPX másnapi piacának július havi riportja.


Core FB MC projekt bemutatta dedikált felületét a JAO honlapján

A Core áramlásalapú piaci-összekapcsolás (FB MC) projektben részt vevő felek úgy döntöttek, hogy a JAO honlapján külön felületet alakítanak ki az érintett felek tájékoztatására, a projekt előre haladásáról, eredményeiről.


XBID - első évforduló

Az egységes napon belüli piac-összekapcsolás megvalósítását jelentő XBID (Cross-border intraday market project) a mai napon ünnepli indulásának egy éves évfordulóját. A 2018. június 12/13-i sikeres indulás óta több mint 16 millió kötés jött létre. Az egységes napon belüli piac-összekapcsolás kiterjesztéseként 2019 Q4-ben további 7 ország – köztük Magyarország – csatlakozása várható.


DE-AT-PL-4M MC piac-összekapcsolási projekt

A DE-AT-PL-4M MC piac-összekapcsolási projekt („Interim Coupling”) tagjai véglegesítették a megvalósítandó piaci működési folyamatokat leíró magas szintű dokumentumot, a nemzeti szabályozó hatóságok (NRA-k) pedig a 2019. május 22-én, Budapesten tartott háromoldalú NRA-TSO-NEMO találkozó keretében ismét megerősítették támogatásukat a projekt folytatása tekintetében. A jelenlegi tervek szerint az Interim Coupling éles indulása 2020 Q2-ben várható.