HUPX

Energy Business Motion

2023. évi eredményeink


     

Éves riportunk elérhető

A 2023-as évet kiemelkedő teljesítménnyel zárják a HUPX spot piacai

A HUPX másnapi piacán (Day-Ahead Market) a teljes éves forgalom 26 050 GWh-t ért el. Kiemelkedően teljesített a december, amikor a forgalom 34%-kal haladta meg az előző év azonos hónapjában realizált mennyiséget. 2023-ban a HUPX DAM piacon a növekvő napelem (PV) erőművek termelése jelentős hatást gyakorolt az árakra, ugyanis a HU PV termelése több mint 35%-os növekedést produkált.

A napon belüli (Intraday Market) piacon 2023-ban 58%-os növekedést ért el piacunk, így a teljes éves forgalom 6 850 GWh-ra ugrott. Júniusban a HUPX ID piac havi forgalma majdnem megduplázódott a tavalyi adatokhoz képest, elérve a 671 GWh-t, ami kiemelkedő teljesítményt jelent a közép-kelet-európai áramtőzsdék között.

A tőzsdén a taglétszám tekintetében is számottevő bővülés volt tapasztalható. 2023-ban a napon belüli piacon 15 új taggal gazdagodott a tőzsde, míg a másnapi piacra 14 új cég csatlakozott, jelentősen meghaladva a 2022-ben újonnan belépők számát.

A HUPX árampiacok éves riportja az alábbi linken keresztül érhető el:

Havi és éves riportok

 

Szeretne tájékozódni évközben is aktualitásainkról? Iratkozzon fel negyedéves hírlevelünkre!

Hírleveleinkben a legújabb információkat közöljük a HUPX Zrt. által fenntartott elektromos piacokról, a CEEGEX Zrt. gázpiacairól, valamint a HUDEX Zrt. gáz- és árampiacairól. Ezek az anyagok részletes betekintést nyújtanak a piaci fejlesztésekbe és értékes olvasnivalót, videókat tartalmaznak. Célunk, hogy hírleveleinkkel segítsünk az információk rengetegében való tájékozódásban. Amennyiben egyetlen forrásból szeretné megkapni a legfontosabb gáz- és/vagy árampiaci híreket, és hírleveleinket közvetlenül az postafiókjába továbbítani, kérjük az alábbi oldalon iratkozzon fel. Feliratkozáskor lehetősége van kiválasztani, hogy melyik piaci szegmensre vonatkozó hírlevelet (gáz és/vagy áram) szeretné fogadni.

Hírlevél feliratkozás