HUPX

Energy Business Motion

A HUPX csökkenti a lead time-ot a napon belüli (ID) piacán


     

Június 27-én a HUPX Magyar Szervezett Villamosenergia-piac Zrt. a 2018-as fejlesztési tervének részeként rövidebb, 90 perces lead time-ot (előretartási időt) vezet be.

A magyar árampiac fejlődésének hatékony támogatása érdekében elengedhetetlen annak biztosítása, hogy a kereskedelem és a szállítás a lehető legrövidebb időn belül megvalósuljon. Ezért a HUPX Zrt. Létrehozta az napon belüli (ID) piacát, amely 2016. március 9-én 25 taggal kezdte meg működését. 2018-ra a HUPX napon belüli piacán már 31 tag kereskedik, ahol az éves volumen növekedés több mint 90% -ot ért el az előző év azonos időszakához képest.
A HUPX 2018-as fő célja, hogy tovább növelje likviditását, amelyet az idén márciusban elérhető határokon átnyúló kapacitáskiosztás is segített a HU-HR határvonalon. Június 27-től a lead time 90 percre való csökkentése miatt (ami 30 perccel közelebb van a szállításhoz, mint a jelenleg alkalmazott), a kereskedett volumen ismét növekedni fog. A jövőben a tőzsdei szolgáltató 60 percre kívánja lerövidíteni a lead time-ot a napon belüli piacon.

 

Kapcsolat:

Júlia Lobenwein
HUPX – Értékesítési vezető
E-mail: media@hupx.hu
Telefon: +36 1 304 1098