HUPX

Energy Business Motion

A HUPX részvétele a HORIZON2020 projektekben


     

Új kiadványunk a HUPX szerepéről a Farcross és Trinity projektekben

A HUPX aktívan részt vesz a Horizon 2020 program kutatási és innovációs tevékenységeiben a Farcross és a Trinity projektekben, a piaci integráció elősegítésének érdekében.

A Trinity projekt fejlesztései többek között az EU tagállamok és az EU-n kívüli országok napon belüli piacösszekapcsolását célozzák meg, míg a Farcross projekt innovatív megoldásokat nyújt a határkeresztező villamosenergia-kereskedelem fejlesztésére új hardver-és szoftvereszközök segítségével. A fejlesztések részeként, elkészül egy olyan tesztalkalmazás, mely ko-optimalizált határkeresztező kapacitáskiosztás révén, új kapcsolt termékekkel lehetőséget biztosít a piaci résztvevők számára a tartalék-és energiapiacokon történő együttes ajánlatadásra , illetve azok határkeresztező lekereskedésére.

A HUPX a Farcross projektben az új ko-optimizált algoritmus kifejlesztését támogatja és a közös TSO-NEMO platformot üzemelteti.

Továbbá a Trinity projektben piaci szakértelmet nyújt Szerbia és Magyarország közötti új, határokon átnyúló, napon belüli aukció demonstrációjához.

Tudjon meg többet, tekintse meg összefoglaló anyagunkat! >>