HUPX

Energy Business Motion

Személyi változás a HUPX vezérigazgatói pozíciójában


     

Közel négy év után távozik posztjáról Tóth Péter, a HUPX Magyar Szervezett Villamosenergia-piac Zrt. vezérigazgatója. A Társaság vezetését Istvánffy György, a HUPX piacfejlesztési vezetője, mint megbízott vezérigazgató látja el.

A távozó vezérigazgató 2016 júliusában érkezett a HUPX-hez, és az elmúlt négy évben, a fejlesztések egy rendkívül aktív időszakában irányította a Társaság működését. A HUPX vezérigazgatói posztja mellett Tóth Péter a HUPX leányvállalatának, a CEEGEX Zrt.-nek, a magyarországi szervezett földgázpiacot működtető Társaságnak a Felügyelő Bizottsági elnöki tisztségét is betöltötte. Ezen kívül elnöke volt a HUPX másik, szabályozott piaci engedély alapján származtatott energia és gázpiacot működtető leányvállalatának, a HUDEX Magyar Derivatív Energiatőzsde Zrt. Igazgatóságának is.

Vezetése alatt mind a cégcsoport-szintű árbevétel, mind pedig az EBITDA értékek megduplázódtak, a Társaság sikerrel hajtott végre több nagy volumenű projektet, és a HUPX Csoport számos fontos mérföldkövet elért; ilyenek többek között HUDEX Zrt. megalapítása 2017-ben, vagy az Európai Egységes Napon-belüli Piacösszekapcsolás (SIDC) projektjéhez történő 2019-es csatlakozás. Irányítása alatt a HUPX Csoport tagjaként, a CEEGEX Zrt. jelentős földgázpiaccá vált a Közép-Kelet-európai régióban, valamint a HUPX DAM index megerősítette szerepét, mint kulcsfontosságú referencia a délkelet - európai országok energiakereskedő közössége számára.

A MAVIR Zrt. és a HUPX Csoport ezúton kívánja megragadni az alkalmat, hogy köszönetét fejezze ki a távozó vezérigazgató felé a cégcsoport iránti elkötelezettségéért, és magas szintű szakmai hozzájárulásáért, és sok sikert, valamint jó egészséget kívánjon neki jövőbeli céljaihoz, törekvéseihez.

A távozó vezérigazgató feladatait a zökkenőmentes üzletszerű működés biztosítása érdekében Istvánffy György, a HUPX piacfejlesztési vezetője veszi át. A megbízott vezérigazgató energiaipari tapasztalatát a big4 tanácsadó cégek egyiknél szerezte, majd 2012-ben érkezett a HUPX-hez. A HUPX piacfejlesztési tevékenységét irányítja, ami mellett számos további feladatot látott el a cégcsoporton belül a piacműködtetés, a piacfelügyelet területén, de betöltötte a CEEGEX megbízott vezérigazgatói pozícióját, valamint jelenleg is tagja a HUDEX Felügyelő Bizottságának.

Istvánffy György számos sikeres projekt koordinálásáért volt felelős a HUPX Csoporton belül, ideértve a 4M MC másnapi piacösszekapcsolást Romániával, Szlovákiával és a Cseh Köztársasággal, a HUPX napon-belüli piacának indítását, a HUPX kijelölt villamosenerigapiaci-üzemeltetővé (Nominated Electricity Market Operator – NEMO) történő kijelölésének megszerzését, a HUDEX létrehozását, valamint az XBID napon-belüli piacösszekapcsolási projekthez való csatlakozást. Ezen túlmenően jelenleg is részt vesz számos olyan nemzetközi projekt munka- és projektirányító csoportjában, amelyek célja az EU belső energiapiacának megteremtése.