HUPX

Energy Business Motion

A FARCROSS projekt legújabb fejlesztései és publikációi


     

Megjelent a FARCROSS projekt harmadik sajtóközleménye.

A közleményben olvashatunk a projekt 5. plenáris ülésén megvitatott témákról,  a Görögországban sikeresen üzembe helyezett SmartValve™, átalakító hálózatbővítő technológiáról, valamint megtekinthetjük a projekt partnereinek két legújabb publikációját:

  1. Dynamic Line Rating (DLR): egy hatékony módszer az elektromos vezetékek biztonságának növelésére
  2. Laboratory-Scaled DEMO a WAMPAC (Wide-Area Protection and Control) megoldások bevezetés előtti tesztelése

A teljes angol nyelvű sajtóközlemény ITT olvasható!

Mi az a FARCROSS?

A FAcilitating Regional CROSS-border Electricity Transmission through Innovation (FARCROSS) projekt innovatív megoldásokat nyújt a határkeresztező villamosenergia-kereskedelem fejlesztésére új hardver-és szoftvereszközök segítségével. A fejlesztések részeként, elkészül egy olyan tesztalkalmazás, mely ko-optimalizált határkeresztező kapacitáskiosztás révén, új kapcsolt termékekkel lehetőséget biztosít a piaci résztvevők számára a tartalék-és energiapiacokon történő együttes ajánlatadásra, illetve azok határkeresztező kereskedésére.

A HUPX szerepe a FARCROSS projektben

A HUPX a FARCROSS projektben az új ko-optimizált algoritmus kifejlesztését támogatja és a demonstráció IT szolgáltatójaként jelenik meg. A FARCROSS projekt a Horizont 2020 keretprogram részeként támogatásban részesül az Európai Uniótól, támogatási szerződés azonosítója: GA No. 864274. Bővebb információért tekintse meg kiadványunkat ITT.