HUPX

Energy Business Motion

A HUPX az Argus Media-val közösen rendezett félnapos workshopot a származásigarancia-piacokról


     

Shades of Green in Energy Trading

2022.április 11-én került megrendezésre a HUPX és az Argus Media közös rendezvénye „Shades of Green in Energy Trading” címmel.

Dr. Vajta Mátyás, a HUPX vezérigazgatója bemutatta a HUPX, illetve a HUPX Csoport fenntartható vízióját, melynek egyik jelentős mérföldköve a nyáron bevezetésre kerülő származásigarancia-piac. 

Ivar Munch Clausen, az AIB igazgatóságának elnöke az európai helyzetképet ismertette, benne az AIB szerepével és működésével.

Hamburger Ákos, a MEKH osztályvezetője felvázolta Magyarország lehetőségeit, valamint bemutatta a Hivatal szerepkörét. 

Istvánffy György, a HUPX piaci igazgatója részletesen ismertette az új piactér jellemzőit és a tagi tesztek, valamint az első aukció várható dátumait is bejelentette.

Lawrence Templeton, az Argus Media alelnöke információban gazdag előadásban elemezte az európai GO piacok kereskedési volumen és áralakulását, továbbá külön hangsúlyt fektetett a biogáz és biometán támogatási rendszerek tárgyalására.

Justin Colley-nak, az Argus Media európai villamosenergiai szerkesztőjének vezetésével, Filip Strohwasser, a CEZ kereskedője, Lu Wang, az STX Csoport szenior kereskedője, Szabó Gábor Dénes, a MAVIR képviselője, valamint Szatmári Gábor, a HUPX értékesítési vezetője panelbeszélgetés keretén belül vitatták meg az energiatőzsdék szerepét a származásigarancia-piacok fejlődésének tekintetében, azon belül kiemelten az árak átláthatóságát, illetve a támogatások témakörét.

Az előadásokat 160 néző kísérte figyelemmel.

A rendezvény felvétele az alábbi linken visszanézhető: >>

Az eseményen bemutatott prezentációk alább érhetők el: >>